Tania Naranjo

  • När: Fre 27:e okt 23:00

    Var: Bistron

Tania Naranjo är en välkänd sångerska, konsertpianist och kompositör som under åren skapat en unik musikalisk stil och klangvärld där hennes melodiska och rytmiska kraft har en självklar plats. Tania är uppvuxen i Chile där hon tidigt upptäckte sin passion för det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken.

Hon har verkat mer än 25 år som konsertpianist, kompositör och sångerska i Sverige, har framträtt i landets största scener som ledare för hennes ensembler, som solist med Symfoniorkestrar i Europa och i Sydamerika och hörs ofta i gränsöverskridande samarbeten som i True Music Project som hon driver tillsammans med Reuben Sallmander. Naranjo har komponerat för film, symfoniorkester, medverkat i stora teateruppsättningar och debuterar som barnoperakompositör med Nalle Havsöga på Operaverkstan/Malmö Opera 2024.

I denna konsert framför hon sånger från hennes tidigare album samt från nya kritikerrosade soloalbum ”Rosor” där hon skrivit musik till dikter av Karin Boye, Edith Södergran, nobelpristagaren Gabriela Mistral och Frida Kahlo. En poetisk konsert i Naranjos unika stil, rytmisk med färger av jazz.

Tania Naranjo: sång och piano
Johnny Åman: kontrabas
Liliana Zavala: slagverk

Instagram: https://www.instagram.com/tanianaranjomusic/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Facebook: https://www.facebook.com/TaniaNaranjoMusic/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Hemsida: https://tanianaranjo.com/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.