Markus Hauptman

”Min musik har alltid varit ett fönster in till mitt känsloliv. Mitt uttryck baseras oftast på saker jag har känt under en lång tid, som verkligen har processats i mitt grubbel. Måna händelser som skett finns alltid kvar hos mig, och det är ofta som min upplevelse av dessa händelser bara kan uttryckas i mina låtar.”

Markus Hauptmann har skrivit och spelat gitarr sedan har var 16 år, och låtarna har så småningom staplats på hög. Nu var det till sist dags att dags att släppa taget om rädslan att släppa musik. Tidigare i höstas debuterade Markus med singlarna Late bloom love och Everytime.

Marcus låtar kommer till i hans gamla pojkrum i Smedsbyn, en by strax norr om Luleå. Han aktar sig för att inte säga för mycket om sina låtar då han vill att människor som lyssnar ska kunna få bilda en egen uppfattning och relation, till musiken han skapar. Markus förhoppning är att hans musik ska väcka känslor och tankar, som gör att det känns betydelsefullt att köra igång ”Markus Hauptmann” i sina lurar eller sina högtalarsystem.