Jazz på svenska

Per Ödberg, Amanda Clarin och Sigge Löf. Tre frilansande musiker och musikpedagoger, alla utbildade på Musikhögskolan i Piteå. I höst är de bl. a ute på Bygdegårdsturné i Norrbotten och spelar ”Jazz på svenska” då i en kvintett.

Under Lule Live spelar de på trio och levererar sköna svenska jazzklassiker, uppblandade med en del egenskrivet och en gnutta folkvisa.

Per Ödberg – gitarr
Per är gitarrist, kompositör och pedagog. Han har i många år varit en aktiv kraft i musiklivet på framför allt västkusten och norra Norrland. Även om Per musicerar i många genrer så ligger jazzen honom extra varmt om hjärtat. Per har gett ut två fullängdare i eget namn, Home (2015) och Perception (2017), som både togs emot varmt.

Amanda Clarin – trumpet och sång
Amanda har under många år frilansat som trumpetare och sångerska i olika konstellationer främst inom jazzgenren. Hon spelar trumpet och sjunger i Luleå Storband och blev utsedd till ”Årets jazzperson i Luleå 2017”. Amanda ingår även i banden Hardly still fresh and young och Molly Maguire där hon spelar irländsk folkmusik.

Sigge Löf – saxofon
Sigge är en förnämlig saxofonist och pianist. Han är en flitigt anlitad musiker som har hörts i många olika sammanhang. Hans uttryck innefattar allt från jazz till rock.
Sigge har även medverkat som studiomusiker på flera inspelningar.