The Chickpeas Band

Scandicana om kärlek, uppbrott & ett liv på drift. Ett nytt inslag i en transatlantisk tradition där persongalleriet alltid utgjorts av historieberättare, romantiker & melankoliska nomader.

The Chickpeas Band är nu inne på sitt tolfte år och har sedan starten tillbringat sina somrar på turnéer längs väg och räls. På intima landsbygdsscener, festivaler och på bejublade konserter inför fullsatta bistrovagnar. Två EP:s och sju singlar har släppts genom åren - och 2019 släppte bandet äntligen debutalbumet ”Desert Lands”.

The Chickpeas Band grundades 2010 av Lina Larsdotter, Elin Grunditz och Ida Nilsson, och 2012 anslöt Emil Kårén på trummor. Som glesbygdsbarn har avstånden alltid haft betydelse. Vägarna ut i världen var få och järnvägen kom att bli en symbol för frihet och möjligheter. Därför var det bara logiskt att deras två första riksturnéer (somrarna 2012 och 2013) genomfördes i samarbete med SJ. Likt 40-talets legendariska folksångare genomfördes samtliga resor med tåg. Förutom spelningar i städerna längs vägen, bjöd bandet på bejublade konserter inför fullsatta bistrovagnar.

Med tiden har The Chickpeas Band gått från att vara rastlösa själar till att börja slå rot - familjer har utökats och flyttlass gått. Att slå rot innebär också utmaningar - jobb, vardagsliv och geografiska avstånd. Detta har resulterat i att bandet omvandlats från kvartett till trio - en känslomässig storm som lett till kreativitet och nystart.