Peter Åberg

Efter en sommarturné med spelningar är nu Peter Åberg tillbaka med singeln ‘Tyst’ som blir den andra låten att släppas från den kommande EP:n ‘Massa vackra ord’ som landar i höst.

’Tyst’ släpps den 13 oktober i samproduktion med Dalapop.
EP:n ‘Massa vackra ord’ landar den 11 november.

I våras släppte Peter Åberg sin debuterande EP ‘Ouvertyr’; en samling låtar som bör ses som en introduktion för lyssnaren till Peters egensinniga musikvärld. Personliga texter som behandlar teman som vänskap, självkritik, styrka, hopp och sorg möter en unik produktion i äkta indiepop-anda med en organisk ljudbild där varje instrument tar sin plats och omfamnar lyssnaren. Debuten landade premiärer och plockades upp av svensk musikmedia, bland annat Sveriges Radio P3, Popmani och HYMN.

Redan den 17 juni var han tillbaka med en ny låt; ‘Hem’, vilket blev det första smakprovet från den kommande EP:n ‘Massa vackra ord’ som landar den 11 november. Låten hyllades av Tinsel Music Magazine med orden “När vi blev introducerade för Peter Åberg gick tankarna direkt till en yngre Albin Lee Meldau, då Åberg besitter samma talang för att med enkla medel förmedla starka budskap, träffsäkra toner och en enorm musikalisk helhet. ‘Hem’ är en svensk, härlig, sprudlande och varm låt vars toner, rytmer och sång sprider sig i hela kroppen”.

I samband med släppet annonserade Peter en mindre sommarturné med spelningar på bland annat NOMAD i Stockholm och ett antal stopp i Borlänge – Äteriet, Broken Dreams och festivaldebuten på Alive Festival 2022. Han var även support till Timo Räisänen och stod som en av finalisterna i Sveriges Radios tävling: P4 Nästa med sitt bidrag ‘När det börjat regna’ från debut-EP:n.

Om den nya låten ‘Tyst’ säger Peter:
“När man känner sig ensam finns det få saker som kan fylla ut den tomheten man upplever och liva upp den tystnaden. Även om man skulle dra på högtalarna på högsta volym eller skrika rakt ut tills lungorna krampar, kommer tystnaden i ens huvud troligtvis förbli.
Låten ‘Tyst’ handlar om den ensamheten. Jag skrev låten i hopp om att den för någon kan bli det som kan överrösta tystnaden och få tomheten att försvinna.”

‘Tyst’ är skriven av Peter Åberg och producerad av Peter tillsammans med Jakob Lindell. Låten släpps den 13 oktober i samproduktion med Dalapop. EP:n ‘Massa vackra ord’ som bland annat innehåller singlarna ‘Hem’ och ‘Tyst’ landar den 11 november.

Kort biografi:
21-åriga Peter Åberg från Dalarna är en mycket lovande ung artist och låtskrivare på den svenska indiepop-scenen. Peter har sysslat med musik i varenda hörn av sitt liv och förra året stod han som vinnare av Imagine Sweden 2021 – Sveriges största musiktävling för unga.
Peter besitter många talanger, inte bara är han en multi-instrumentalist och har förmågan att färga sina låttexter i ett vackert och målande berättande för lyssnaren. Han har även en otrolig scennärvaro och en utstrålning som särskiljer sig ur mängden – trots sin unga ålder och det faktum att han än så länge kan räkna de gånger han stått på en scen. Med sin uttrycksfulla personlighet, sina lekfulla men samtidigt allvarliga texter, i samspel med den organiska, nära ljudbilden och en röst som liknar en yngre Albin Lee Meldau, känns Peter Åberg helt rätt i tiden.