Lisa Howard

Den unga artisten och låtskrivaren Lisa Howard lämnade ett grått Stockholm för den soliga amerikanska västkusten för att hitta ny inspiration, nya toner och för att göra en förändring. Men det visade sig att det hon sökte efter inte fanns i USA. Lisa hörde talas om en utbildning för svenska låtskrivare i Västernorrland som hon sökte och kom in på. Hon lämnade USA, flyttade hem till Sverige och började skriva låtar på svenska.

Den 30 april släpptes första singeln ”Jag ljuger för mig” via Universal Music.

Jag hade hittat hem i musiken, hemma i Sverige, säger Lisa.

Lisa Howard är 26 år uppvuxen i Solna utanför Stockholm med en amerikansk pappa och en svensk mamma. Lisas texter berättar om de där svinjobbiga uppbrotten och kriserna, om utmaningarna hon möts av och känslan när man har tagit sig igenom mörkret och hittat ut på andra sidan. Det är grundfundamenten i Lisa Howards förtrollande musik.

Jag tycker jag får fram känslan som jag vill förmedla med mina texter, de sätter en direkt bild och ton på vart man är. Som i texten ur singeln Ljuger För Mig; ”I hans gamla trappuppgång, gråter för mig själv” eller ”Ja om du drog, skulle göra en Britney, raka mitt hår, ba' supa ner mig, hamna på bår. Köpa upp hela kvarterets mentol”, fortsätter Lisa.