Graham Lake

  • När: Lör 12:e nov 19:30

    Var: Holy Cow

 

Det finns alltid mer territorium att upptäcka. Graham Lake flyttar på gränserna när han utforskar popens yttre räckvidd, och skapar en oförutsägbar och obestridlig signaturstil som understryks av gitarrdriven produktion, dansgolvsklara beats och rent orubblig sång. Den Stockholmsfödde sångaren, låtskrivaren, producenten och multiinstrumentalisten slutar aldrig leta efter sätt att bryta formen, vilket framgår av en serie singlar 2021 och 2022 för EMI och mer kommer.

När han var fem år gammal började Graham spela cello och spelade den tills han var femton år. När han började gymnasiet hade han upptäckt Martin Garrix på YouTube och upplevde ännu en musikalisk uppenbarelse. "I den klassiska världen måste man vara 50- eller 60-åring för att vara en rockstjärna", skrattar han. "Det var ganska ögonöppnande att se Martin som headline på en arena vid 17. Jag bestämde mig för att dj:a och göra min egen musik vid den tidpunkten."

I sena tonåren sträckte han sig blint ut till det ökända svenska rapkollektivet ODZ för att potentiellt kunna producera eller skriva tillsammans. De bjöd in honom till ett skrivarläger och hans musik nådde till Linus "Style of Eye" Eklöw från den ikoniska GRAMMY® Award-nominerade multiplatinumduon Galantis.
Linus tog Graham under sina vingar, delade med sig av visdom och utvecklade sina talanger i studion.

Han börjar skrapa på ytan av den potentialen med sin debutsingel "Focus". Samproducerad med Linus, ett ödmjukt riff omsluter ett glitchy beat när det basförstärkta momentumet bygger upp mot Grahams omedelbart chantable hook, "I'm gonna keep focus on me."