Felicia Takman

Grammisnominerade Felicia Takman följer nu upp sitt hyllade debutalbum ”Alla gör slut” med en ny EP som släpps den 28 oktober. EP:n kommer bestå av helt nya låtar, inklusive den kommande singeln ”Dansa fult”. I samband med detta gör hon två exklusiva spelningar i Göteborg och Stockholm.

På nya EP:n har Felicia jobbat med bl.a. Junior Brielle, Calle Ask, Adéle Cechal, Mattias Jonsson, Emil Berg, Timo Krantz och Anton Engdahl. Den skrevs som en live-EP, där syftet var att musiken skulle vara närmre hur Felicia vill låta live på scen.

– Fokuset har legat mer på musiken i sig och vad man vill känna av den snarare än att eftersträva den perfekta poplåten. Lite skitigare, lite råare, den innehåller låtar jag saknat live. På ett sätt kommer det nog uppfattas som att jag tar ett kliv bort från soundet jag tidigare gjort, men jag känner snarare att låtarna aldrig legat så nära mig som nu, förklarar Felicia Takman.

I samband med släppet gör Felicia Takman två exklusiva headlinekonserter i Göteborg (Stora Teatern) och Stockholm (Södra Teatern) den 29 oktober, respektive 5 november.

– Äntligen får jag ha mina första egna headlinegig och äntligen får jag spela på hemmaplan och i min andra favoritstad Göteborg. Som jag längtat! Dessutom är det en ära att spelningarna blir på två så anrika platser. Ös, stök, en drömmig ljudbild med ny musik och två jävla pangkvällar väntar.

Felicia Takmans framfart i den svenska popvärlden har varit svår att missa. Nyligen nominerades hon både till P3 Guld och en Grammis för ”Årets Nykomling” för hennes hyllade debutalbum ”Alla gör slut”. Albumet rankades av Jan Gradvall som det femte bästa albumet på svenska under 2021. Han skrev också att Felicia ”kliver med detta album fram som en av Sveriges bästa popartister”.

Sommaren 2020 debuterade Felicia med singeln ”Ditt Problem” och har under de senaste åren haft flera A-listade singlar på P3, sålt Guld med superhiten ”Dunka Dumma Hjärta Dunka”, gjort sin första sommarturné och streamats över 17 miljoner gånger.

I våras släppte Felicia låten ”Aldrig säga aldrig” och en egen tolkning av Kent’s ”Musik non stop”. Detta gjordes i samarbete med Spotify, där årets Grammisnominerade nykomlingar bjudits in till Spotifys studio för att tolka välkända låtar från tidigare nominerade i samma kategori.

– När jag fick frågan om att tolka en tidigare Grammisnominerad artist var det snarare ”vilken Kent-låt ska jag välja” än vilken artist jag ville tolka. För mig är Kent barndom, tonårskris och vuxennostalgi. ”Musik Non Stop” är en låt som alltid fått mig att vilja dansa, släppa allt och bara vara i musiken.

Felicia Takman, som är en av de mest lysande svenska popstjärnorna just nu, skriver personlig pop på svenska och texterna är en stor del av hennes artisteri. De präglas av efterfestromantik med lekfulla iakttagelser där hon tonsätter det som annars hade passerat som vardagliga bagateller.