Felicia Takman

Hösten 2022 följde Grammisnominerade Felicia Takman upp sitt hyllade debutalbum ”Alla gör slut” med en ny EP, som bland annat innehöll singeln ”Dansa fult”.

På nya EP:n har Felicia jobbat med bl.a. Junior Brielle, Calle Ask, Adéle Cechal, Mattias Jonsson, Emil Berg, Timo Krantz och Anton Engdahl. Den skrevs som en live-EP, där syftet var att musiken skulle vara närmre hur Felicia vill låta live på scen.

– Fokuset har legat mer på musiken i sig och vad man vill känna av den snarare än att eftersträva den perfekta poplåten. Lite skitigare, lite råare, den innehåller låtar jag saknat live. På ett sätt kommer det nog uppfattas som att jag tar ett kliv bort från soundet jag tidigare gjort, men jag känner snarare att låtarna aldrig legat så nära mig som nu, förklarar Felicia Takman.

Felicia Takmans framfart i den svenska popvärlden har varit svår att missa. Nyligen nominerades hon både till P3 Guld och en Grammis för ”Årets Nykomling” för hennes hyllade debutalbum ”Alla gör slut”. Albumet rankades av Jan Gradvall som det femte bästa albumet på svenska under 2021. Han skrev också att Felicia ”kliver med detta album fram som en av Sveriges bästa popartister”.

Felicia Takman, som är en av de mest lysande svenska popstjärnorna just nu, skriver personlig pop på svenska och texterna är en stor del av hennes artisteri. De präglas av efterfestromantik med lekfulla iakttagelser där hon tonsätter det som annars hade passerat som vardagliga bagateller.